Aktivnosti

Dorćol
Dorćol

U doslovnom prevodu sa turskog jezika reč “dorćol” označava raskrsnicu četiri puta (dort – četiri, yold – put), i ovaj deo Beograda zaista predstavlja mesto susreta brojnih stilova i kultura. Osetite čari boemskog života u čuvenoj Skadarliji i ritam urbanog Beograda na Dorćol Platz-u. Za ljubitelje alternativne pozorišne scene tu je uvek revolucionarni Bitef, a oni koji vole istoriju zaljubiće se u šarmantne dorćolske ulice, čiji je skoro svaki deo ispunjen spomenicima i tragovima prošlosti. Ako ste saglasni sa time da se nijedan kraj ne može u potpunosti upoznati dok se ne posete njegove pijace, predlažemo da se prošetate do Bajlonija, gde vas čeka mnoštvo boja, ukusa i mirisa.

Dunavski kej
Dunavski kej

Za sve koji uživaju u šetnja maili vole da se uz dobre zalogaje, kvalitetna pića i zvuke prijatne muzike opuste na obali reke, Dunavski kej je bez sumnje uvek dobar izbor. Pored sportskih terena, staze za šetnju i vožnju bicikla, u blizini njegove obale nalaze se beogradski restorani, dok se na samoj reci nalaze kafići na vodi - splavovi. Ovaj deo Beograda možete upoznati kroz našu biciklističku turu, koja vas od našeg hotela, vodi stazom pored Dunava, kroz deo grada ispunjen znamenitostima, brojnim kafićima i restoranima, do Ade – poznatog “beogradskog mora”.

Podzemni Beograd
Podzemni Beograd

Da li ste znali da se ispod srpske prestonice krije još jedan, potpuno drugačiji grad? U podzemnom Beogradu svoj trag ostavili su narodi koji su na ovim prostorima živeli, stvarali i ratovali. Istražite brojne tunele, pećine, bunkere i lagume. Među atrakcijama “grada ispod grada” su Rimska dvorana, u kojoj se nalaze delovi rimske tvrđave iz drugog veka, veliki barutni magacin, kojeg su za sobom ostavili Austrijanci, kao i bunker koji je sredinom prošlog veka bio mesto gde su se vodili tajni politički pregovori.

Ada Ciganlija
Ada Ciganlija

Predah od asfalta i gradske vreve pronaći ćete na “beogradskom moru”. Uz svako piće ili jelo dobijate i pogled na zanosno Savsko jezero. Pored velikog broja restorana i kafića, na Adi su smešteni i brojni sportski tereni i biciklistička staza. Ljubitelji adreanalina mogu se oprobati u skakanju sa bandžija ili penjanju uz veštačku stenu. Poluostrvo predstavlja stanište za brojne biljne i životinjske vrste, stoga je prostor Ade Ciganlije zaštićen zakonom.

Savski kej
Savski kej

Sa obe strane reke Sava čekaju vas raznoliki sadržaji, među kojima se sigruno nalazi nešto što će odgovarati baš vašem ukusu. Brojni kafići i restorani, smešteni na samoj Savi, odlični su ukoliko u toku dana želite da odete na ručak, uhvatite malo sunca i napravite pauzu sa društvom i porodicom. Pored reke nalaze se livade stvorene za piknik, staze za šetnju i vožnju bicikla i teretana na otvorenom. Ljubitelji provoda će u klubovima na vodi - splavovima saznati zašto je Beograd svrstan među gradove sa najboljim noćnim životom. U blizini Save gradi se Beograd na vodi, koji će biti jedan od najmodernijih delova grada sa velikom pešačkom zonom, šoping centrima, restoranima i klubovima, kao i stambenim i poslovnim prostorima, kulturnim, zdravstvenim i obrazovnim institucijama.

Košutnjak
Košutnjak

“Beogradska šuma” jedinstveni je deo Beograda, ispunjen četinarskim i listopadnim drvećem, ispresecan mnogobrojnim stazama. Nemojte se iznenaditi ako šetnjom kroz Košutnjak ugledate sportiste kako vežbaju, ljude na pikniku ili proslavu rođendana u prirodi – jer ova šuma nudi mogućnost za bezbroj različitih aktivnosti. U okviru Košutnjaka nalaze se dve posebne celine: sportsko-rekeativni centar Pionirski grad i Filmski grad, koji sadrži kompleks ateljea kao i objekata za snimanje filmova. Beogradska šuma poznata je po vidikovcu sa kojeg se pruža zanosni pogled na srpsku prestonicu.

Zemun
Zemun

Šarmantni Zemun osvojiće vas nakon prvog koraka napravljenog niz njegove ulice, obojene uticajem različitih kultura koje su na ovom području bile zastupljene. Prošetajte Zemunskim kejom i uživajte u pogledu na Dunav koji je poznat kao stanište mnogim labudovima. Sa vrha kule Gardoš, izgrađene 1896. godine, prema zamsili mađarskih arhitekata, pruža se očaravajući pogled ka belom gradu. Zemun je bogat i brojnim kafićima, restoranima i barovima, kako onim smeštenim u centru, tako i onima pored reke, na čijim menijima možete pronaći domaće i internacionlane specijalitete.