Muzika

Exit
Exit

Sigurni smo da ljubitelji muzičkih festivala dobro znaju šta je Exit. Svakog jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu okupljaju se muzičari domaće i inostrane scene i godinama unazad prave muzički spektakl. O ovom festivalu pisali su najuticajniji svetski mediji, a dobitnik je i brojnih nagrada. BBC News svrstao ga je u red najvećih muzičkih festivala, a 2013. i 2017. dobio je nagradu za najbolji festival Evrope. Muzički program traje nekoliko dana, tokom kojih se na čak 15 bina smenjuju nastupi najatraktivnijh imena domaće i svetske scene.

Bemus
Bemus

Osnovane 1969. godine, Beogradske muzičke svečanosti najstariji su muzički festival u Srbiji. U toku trajanja BEMUS-a u prestoničkim koncertnim dvoranama nastupaju najuticajniji muzičari sa srpske i inostrane scene, kao i mladi umetnici koji su na putu ka afirmaciji.

Splavovi
Splavovi

Nije tajna da je Beograd mesto odličnog klabinga. Čim prođe zima zabava se iz klubova seli na reke i dobro poznate splavove. Kažu da niste osetili čar beogradskog noćnog života ukoliko niste dočekali svitanje na jednom od klubova na reci. Kada je reč o muzičkim žanrovima – na splavovima se može čuti sve - od onih koji puštaju isključvio elektronsku muziku, preko pesama iz osamdesetih i devedesetih, pa sve do turbo-folka. Moramo napomenuti da na pojedinim splavovima možete u jednoj večeri čuti sve spomenute muzičke žanrove.

Savamala
Savamala

Savamala je bez sumnje nezaobilazna stanica prilkom upoznavanja beogradskog noćnog života. Najposećenija je u toku hladnijeg dela godine, jer se tada zabava sa splavova i reka seli u klubove, po kojima je ovaj deo grada poznat. Uz različite muzičke žanrove možete igrati od večeri do jutra, a provod i zabava su uvek zagarantovani.

Beer Fest
Beer Fest

Beogradski festival piva nastao je 2003. godine, a danas je tradicionalna i ujedno jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji i celoj jugoistočnoj Evropi.

Reč je o pivskom i muzičkom festivalu koji se održava svakog avgusta na Ušću. U toku pet festivalskih dana imate priliku da probate najrazličitije brendove piva, ali i da se zabavite uz brojne nastupe muzičara sa rok, punk, pop, metal, hip hop, rege i elektro scene.